100 stycken Gamereactor

Gamereactor nr 100Gamereactor har uppnått den aktningsvärda siffran 100 nummer sedan starten 2003. Idag trillade det senaste numret ner i brevlådan och det är en helt ny tidning att kika i, med nytt format och nytt papper.

Jag är inte förtjust i pappret, tyvärr. Det är matt och förmodligen hundra gånger mer miljövänligt än förut, men det känns som att jag ska riva sönder tidningen när som helst. Det känns också som att bilderna inte blir lika traditionellt knivskarpa som förut.

Många sektioner har fallit bort, som karaktärsprofilen, den onödiga Topp 200-sektionen, Journalen, filmerna och nerladdat. Generellt tycker jag att det är lika bra. Den nya köpguiden är mer kompakt och troligen mer användbar i längden, även om det kommer att bli trångt med två nya format. De kvarvarande sektionerna har inga enorma förändringar, det är den vanliga blandningen av nyheter och kul random grejs, en artikel, förtittar och recensioner.

Det är lite oroande att nya Gamereactor känns billigare än förut, ungefär som när en tidning går från månadsutgivning till varannan månad. Det är också lite synd på timingen att göra en lista över årets hetaste spel precis innan två nya konsoler ska visas upp. Men texterna känns fortfarande matiga och håller hög kvalitet, vilket alltid är positivt!

Lämna ett svar