2018 års modulhus avslöjat

Lagom till 60-årsjubiléet av Lego och efter tio år av modulhus lämnar man den mer klassiska eran och flyttar sig några årtionden framåt. Downtown Diner heter det nya modulhuset och som synes är det en väldigt utpräglad 50-talsdesign som skulle kunna höra hemma i Back to the Future – faktum är att jag vet precis vart jag ska flytta min DeLorean. På fronten märks tydligt att Lego har valt att återlansera den turkosa färgen, nu med en del helt nya bitar. Eftersom själva huset är rätt litet ryms också en del finurligt byggande längs sidorna.

Längst ner har vi en klassisk diner, komplett med jukebox. På mittenvåningen finns en boxningsring (äntligen någonstans att placera alla dessa boxarfigurer!) och längst upp en inspelningsstudio med en rock’n roll-artist. Hela anrättningen kompletteras av en rosa cadillac, förstås.

Jag noterar också att Lego har börjat använda ansiktsuttryck på figurerna istället för de klassiska smilie-ansiktena, och att man numera stoppar jumpers på trottoaren så det går att placera figurer. Det har jag annars ändrat på alla mina hittills. Downtown Diner släpps 1 januari och kommer det att bli ett köp? Gissa.

lego_diner

Lämna ett svar