300 toppspel #15: Bonanza Bros

Bonanza Bros
Format Megadrive/Amiga
Utvecklare Sega
År 1991
Genre Plattform

Jag vet inte hur det kom sig. Jag hade nog läst någon recension, men jag var inte sådär supersugen på Bonanza Bros. Det verkade bara lite mysigt, så jag köpte det till min Amiga 500, det var troligen 1992 eller 1993. Det var ett märkligt spel och fortfarande rätt unikt. I splitscreen fick två spelare i rollen som de rundlagda tjuvarna Mobo och Robo samarbeta för att besegra säkerhetsvakter, undvika vakthundar och plocka ihop värdeföremål, för att sedan fly till den väntande flyktzeppelinaren. Det var Sega-arkadmagi i en hyfsad konvertering och det var grymt svårt. Att spelkontrollen inte alls var anpassad för Amigans enda knapp gjorde inte saken lättare. Men vi härdade ut. Och Bonanza Bros satte sig djupt i medvetandet. Den sommaren lekte vi Bonanza-bröder utomhus, smög runt huset i jakt på gömda skatter och gömde oss på samma briljanta sätt som i spelet – när man ställer sig mot en vägg är man osynlig. Jag sålde spelet några år senare, dumt nog, men på senare år hittade jag en nyutgåva till Playstation 2 där även det udda minispelspartyspelet Tanto-R finns med, så Mobo och Robo finns fortfarande med mig. Jag avundas bara Ryo Hazuki som fick tag på dem som plastfigurer i Shenmue…

Lämna ett svar