300 toppspel #2: Suikoden II

Suikoden II
Format Playstation
Utvecklare Konami
År 2000
Genre Rollspel

Ett av mina absoluta favoritspel (inte bara topp 300 utan topp 10, faktiskt) spelade jag inte förrän flera år senare. Jag gillade visserligen Suikoden men del två hade helt försvunnit i hypen runt Dreamcast och Playstation 2. Det var först efter att ha dyrkat mig igenom del tre som jag insåg att jag troligen hade missat något stort, och letade snabbt rätt på spelet. Och det var värt all tid och alla pengar. Det var inte bara oerhört snyggt och pressade pixelprestandan i konsolen, det hade också en av de bästa handlingar som någonsin skrivits för ett spel och de bästa karaktäriseringarna. Kampen mellan barndomsvännerna Riou och Jowy hade kunnat bli klichéfylld men det stämde perfekt hela vägen. Det var också packat med minnesvärda sidofigurer som Oulan, Shu, Flik, Viktor, Viki, Tengaar och inte minst Nanami. Till det kom ett lättspelat, underhållande stridssystem och en uppsättning ljuvligt keltiska melodier som ackompanjemang.

Lämna ett svar