300 toppspel #27: Simon the Sorcerer

Jag berättar om de 300 bästa spelen jag någonsin spelat och vad de har betytt för mig, utan inbördes rangordning

Simon the Sorcerer
Format Amiga/PC
Utvecklare Adventure Soft
År 1993
Genre Äventyr

Ett av de sista stora spelen till Amiga var Simon the Sorcerer, och jag menar verkligen stort. Nio disketter tog det upp, nio disketter som jag febrilt jonglerade allt eftersom nya fantastiska miljöer och dialoger laddades in. Som det enda icke-Lucas Arts-spelet som kunde jämföra sig med giganterna var Simon the Sorcerer sprängfyllt med humor och bisarra situationer i en sagovärld där allt kunde hända. Jag minns fortfarande hur Simon stoppade ner en tremeterstege i sin hatt, besöket hos den patetiska träskvarelsen som bjöd på stuvning, det strejkande trollet på bron, en lång och icke givande diskussion med trämask och den mysiga musiken. Och så minns jag frustrationen i att, två år innan min internetdebut, sitta fast i spelet i flera veckor innan jag hittade de där tändstickorna ologiskt placerade i ett hörn.

Lämna ett svar