300 toppspel #7: Rock Band 3

Rock Band 3
Format Playstation 3/Xbox 360/Wii
Utvecklare Harmonix
År 2010
Genre Musik

Trots att jag spelade Guitar Freaks flera år innan Harmonix ens började ta världen med storm med Guitar Hero, så var jag inte med på Rock Band-tåget från början. Det var lite irriterande med nya gitarrer hela tiden och att de till en början inte var kompatibla mellan spelen. Men till slut fick The Beatles mig att kollapsa och jag köpte både det och Rock Band 2. De spelen lade grunden för min nyväckta musikspelskärlek, men det blev Rock Band 3 som verkligen befäste den. Jag har importerat all min musik till det här spelet och har närmare fyrahundra låtar tillgängliga, vilket är tillräckligt för att vilket festgäng som helst ska kunna spela i timmar. Men trots att det inte blivit någon större framgång och att hela genren nu har tvärdött fortsätter Harmonix att harva på med nya låtsläpp, särskilt gamla 80-talshöjdare som passar perfekt till det sköna pianot som jag sakta blir bättre på. Artistutbudet blev också betydligt bredare och fyller bara Harmonix på med något låtpaket vardera på artister som Roxette, Meat Loaf, Dire Straits och Chicago så gör det kanske inget att det troligen aldrig blir ett Rock Band 4. Då kommer jag aldrig att behöva ett nytt spel.

Lämna ett svar