Abominus är komplett

I september förra året fick vi de första nyheterna om att Hasbro höll på att göra en ny version av hela Terrorcon-teamet och därmed också en ny Abominus som är den kombinerade gestalten. Nu har samtliga dykt upp och förutom en separat titt på gänget här och här så är förstås huvudnumret Abominus själv.

Terrorcons_Abominus_solo

Som jag har nämnt tidigare var Abominus en av de senare gestalterna bland de sex första som allihop kunde byta delar med varandra. Eftersom jag saknade Sinnertwin kunde jag inte få ihop en riktig version utan fick låna in någon annan som Brawl, vilket i och för sig var hela poängen. Men det gjorde i alla fall att Abominus var mer av en favorit än exempelvis Superion. Han dök nätt och jämnt upp i serietidningen och ska man vara riktigt objektiv så är det en väldigt märklig design. De flesta andra teamen tenderade att vara hyfsat samspelta grafiskt. Protectobots är röda och vita med en blå Hot Spot i mitten, Aerialbots är svarta, vita och röda, Predacons är röda, gula och svarta, och så vidare. I Abominus hittar vi vitt, knallrosa, lila, två varianter av mörkblått, turkost, mörkgrönt och två gultoner. Det borde inte fungera men antingen är det nostalgi eller så finns det någon sorts bisarr färgteori bakom det hela, men det fungerar.

Terrorcons_Abominus_original

Jag hade redan tjuvtestat Hun-Grrr som torso och upptäckt en rejält stabil förvandling där alla delar låser ihop ordentligt. Därefter hänger man bara på de fyra övriga med de standardiserade lederna som är både mer poserbara och mycket stabilare än originalen där man oftast klämde in huvudena i kontakter, något som alltid kändes vanskligt (men faktum är att jag aldrig har brutit av ett huvud så uppenbarligen räckte det). Abominus är hyfsat stabil och förstås mycket rörligare, men proportionerna fungerar bäst i en ganska upprätt ställning. Jämfört med rivalen Computron känns han slankare och eftersom alla leder består av odjur blir det lite spretigt men inte lika blockigt. De andra tre ser ju ut som om de har hockeymålvaktsskydd på sig.

Även om Abominus är kompatibel med teamen från Combiner Wars-eran så finns det en del förändringar. De tidigare teamen hade standarddelar som kunde förvandlas till både händer och fötter, vilket gav väldigt taniga fötter och överdimensionerade händer. Abominus (och Dinobots, om du skulle vilja kombinera dem) har en hand som passar färgmässigt till varje lem, men de går också att förvandla till hälar som stabiliserar de befintliga fötterna. Resultatet blir bättre och jag känner inget behov av att köpa dyra tredjepartstillbehör. Den enda bristen med Abominus är annars att han saknar ett ordentligt vapen.

Terrorcons_Abominus_Defensor_Computron_Bruticus

Bland mina fyra tar i alla fall Abominus förstaplatsen, tack vare både nostalgi och en hög kvalité rakt igenom. Färgerna är fantastiska och Hasbro har spenderat ovanligt mycket budget på var och en. Näst därefter kommer Computron (den japanska versionen), som är extremt stilren i sin design. Defensor är inte riktigt lika bra, främst eftersom överkroppen är lite sladdrig och jag var tvungen att köpa en ny Groove eftersom han först såldes med nykomlingen Rook. Och sist kommer Bruticus, som har lite knepiga färgval: Brawl är för brun, Vortex har de där knallgula missilerna och Blast-Off är inte ens en rymdskyttel, plus att torson borde ha mycket mer silver och mindre budget-grått. Superion och Menasor äger jag inte, och inte heller Devastator. Nu när alla snart finns på plats är det lockande att komplettera samlingen men dels är de ruggigt dyra och dels tar de massor med plats, bredaxlade som de är. Nästa inköp blir Predaking. Det återstår att se om han rår på Abominus.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.