Akira dyker upp i Street Fighter V!

Capcom utannonserade precis de första fyra karaktärerna i säsong fem av Street Fighter V, och det var tre väldigt väntade och en totalt oväntad. Akira Kazama från Rival Schools blir den fjärde, men väntan blir lång och hon släpps inte förrän nästa sommar. Det är i alla fall något att se fram emot, och Capcom lovar även att hon kommer att ha unika grejer från det spelet. Ungefär samtidigt släpps Oro, som förstås funnits med i bakgrunden en hel del, men själv är jag tämligen opeppad på honom.

Mer peppad är jag på vårens nykomling, som blir Rose. Hon var en av favoriterna i IV, och hon är generellt en supercool karaktär varje gång hon dyker upp. Rose och Akira kommer också att få egna banor, och det vore onekligen trevligt med en Venedig-bana igen. Slutligen får vi självaste Dan Hibiki nu i höst. Han har förstås varit saknad, även om han alltid är mer eller mindre usel. Kan vi förvänta oss någon V Skill-mekanik med hans taunts?

Med Akira som oväntad gäst (och som mer officiellt knyter in Rival Schools i samma universum även om det funnits starka indicier förut) kan vi också börja spekulera i vem som blir den femte och absolut sista karaktären. Det blir ju inte förrän nästa höst (vilket också betyder att Street Fighter VI fortfarande är långt borta), så vem kan vara värd den väntan? Jag tror inte det kan bli en nykomling, och det finns egentligen ingen kvar i Street Fighter med sån pondus att det skulle vara värt att hålla på dem. Liksom … den absolut sista karaktären är … Makoto! El Fuerte? Hakan? Sodom? Decapre …? Jag tror inte det.

Nej, därför tror jag att det blir ännu en outsider. Någon som absolut skulle kunna vara värd den hypen är Haggar. Ett annat alternativ är Darkstalkers, fast jag tror att det blir svårt att hitta någon som funkar. Spelmässigt, utan att bli alltför extrem och kräva en massa specialgrejer, är det i princip bara Talbain som fungerar, och han är långt från att vara seriens maskot. Morrigan eller Felicia är förstås huvudmaskotar, men det beror helt på om Capcom någonsin vill kunna sända esport igen – deras designer må vara ikoniska men totalt ogångbara. Demitri vore möjlig, men hans främsta grej är att förvandla alla till tjejer och det kommer aldrig att hända i 3D.

Förutom dem finns det inte jättemånga alternativ från genren. Falcon/Fokker från Power Stone, kanske? Tessa från Red Earth? Någon fler från Rival Schools, även om det också vore ett ”jaha”-alternativ. Jin Saotome, Captain Commando eller Strider vore småkul men då blir det en ren gäst som överhuvudtaget inte borde existera i Street Fighters värld. Och på tal om det, så skulle det också kunna vara en gäst från Tekken även om det vore en jättebesvikelse.

1 tanke kring ”Akira dyker upp i Street Fighter V!

  1. Erik Malm

    Jag har lagt över SFV på min externa hårddisk, kanske lägger tillbaka det när Oro kommer. Kanske.

    Sho/Ginzu har haft kopplingar till Guys Bushinryu-stil sedan Captain Commando släpptes. Zekuus ending antyder att detsamma gäller Strider. Power Stone ligger ~lika långs tillbaka i tiden (slutet av 1800-talet), så Fokker/Falcon vore lika mycket ”gästkaraktär”. Synd att han inte dykt upp i Marvel-serien.

Lämna ett svar