Allt klart för Final Fantasy XIV

Det blir PC-versionen av Final Fantasy XIV. Jag körde betan på Playstation 3 och det fungerade väl hyfsat, men det går inte att komma ifrån att spelet ser väldigt gammalt ut där. Den enorma detaljrikedomen på karaktärerna försvinner helt i lågupplösning (jag har för mig att konsolversionen går i lägre upplösning och skalas upp till 720p). Däremot vill jag gärna ha den förenklade kontrollen och möjlighet att slippa sitta framför datorn resterande timmar på dygnet om jag kan undvika det.

Så nu har jag letat i gömmorna och hittat ett gammalt trådlöst tangentbord, vilket var enkelt. Svårare var det att hitta dongeln, men det gick till slut efter rotande i diverse gamla sladdhögar. Sen har jag gjort slag i saken och installerat min trådade 360-kontroll på datorn. Så nu är jag redo för en himla massa timmar i Eorzea.

Däremot hoppar jag över förbokning. Jag är inte i särskilt stort behov av någon moogle-hatt och dessutom lär servrarna vara alldeles överlastade från början. Nej, jag köper spelet för nerladdning för dryga 200 kr och tar det allmänt lugnt. Planen är inte att spela särskilt seriöst, utan mer som omväxling mellan andra spel. Vi får se hur det går…

ff14_silver

Silver blir en katt den här gången, eftersom alvfigurerna i Final Fantasy XIV (och i förlängningen även Final Fantasy XI) är gravt oproportioneliga.

Lämna ett svar