Amiga 500 Mini släpps nästa år

Ja! Äntligen har A500 Mini blivit officiellt bekräftad efter antydningar på teamets hemsida. Det är en liten kompakt version som har en separat mus och handkontroll, samt möjlighet att koppla in ett externt tangentbord. Den kommer att ha 25 spel, varav de första 12 är utannonserade:

Alien Breed 3D
Another World
ATR: All Terrain Racing
Battle Chess
Cadaver
Kick Off 2
Pinball Dreams
Simon The Sorcerer
Speedball 2: Brutal Deluxe
The Chaos Engine
Worms: The Director’s Cut
Zool: Ninja Of The ’nth Dimension

Det är … en väldigt solid lista. Alien Breed 3D är förstås sämre än föregångarna men fascinerande historiskt sett. Jag skulle nog hellre välja Super Car 2 över ATR och Sensible Soccer över Kick Off 2. Men annars, inga klagomål. Another World, Battle Chess, Pinball Dreams, Simon the Sorcerer, Speedball 2, Chaos Engine och Worms är superklassiker allihop. Jag utgår nästan från att Turrican 2 och något Lemmings dyker upp, annars vore det nästan blasfemi. Men om den andra halvan av spellistan är lika gedigen så blir det här strålande.

Fast vem försöker jag lura? Jag kommer att köpa den här oavsett. Sen kommer den också att spela egna ADF-filer, så där har jag det mesta förberett redan. Den kommer att kosta 130 euro och släpps tidigt under 2022.

Lämna ett svar