Amy återvänder

Ack. Ryktena stämde och nästa återvändare till Soul Calibur VI är Amy, den unga flickan som hänger runt med Raphael och som blev spelbar i Soul Calibur III innan hon, högst troligt, bytte namn och stil till Viola i del fem. Och det är irriterande av ett par anledningar. Dels bryr jag mig extremt lite om Raphael och därmed ännu mindre om en liknande karaktär som, let’s face it, skapades enbart för att locka gothic lolita-fetischister. Och dels innebär det att någon helt annan karaktär, som Setsuka eller Hilde, inte får vara med.

Däremot hävdar folk som har hackat spelet att det finns tidiga tecken på ytterligare nya karaktärer, så det är inte omöjligt att vi får en ny säsong som kanske fyller ut utbudet lite. Soul Calibur VI är fortfarande ett utmärkt spel, det behöver bara mer innehåll. Om vi skulle få, låt säga, Hwang, Hilde och Setsuka plus någon nykomling och någon gäst, så skulle det kännas betydligt mer komplett.

Tills dess väntar Cassandra, som i och med det här är så gott som bekräftad. Om några dagar släpps också det första paketet med ytterligare utrustning, men det är svårt att vara riktigt hypad för det. Förutom en del överdimensionerade riddarrustningar och den obligatoriska halvnakna demonbikinin så är det en massa moderna utstyrslar som, är jag rätt säker på, är hämtade rakt av från Soul Calibur IV.

1 tanke kring ”Amy återvänder

  1. Erik Malm

    Hon har åtminstone en av de bättre karaktärsmodellerna (liksom Tira, kanske för att de skapades sist?) och en hyfsat cool Soul Charge-attack där hon kastar en ros på motståndaren.

    SCVI har för många och väsentliga brister/irritationsmoment för att jag skall orka engagera mig i det, men jag hoppas också på Setsuka/Hilde för lojalisternas skull. SCVII känns liksom inte garanterat längre….

Lämna ett svar