Ännu mer Avdank

Det börjar vara dags! Kortspelet Avdank har sålt slut, efter en ganska lågmäld marknadsföring som i stort bestått i att jag har spelat det med folk och sedan frågat om de vill köpa ett. Men antingen är folk måna om att inte såra mig, eller så tycker de faktiskt att det är ganska kul.

Så nu har jag blivit inspirerad att utveckla det vidare. Först var tanken att bara göra ett gäng nya figurer. Spelet blir roligare när det är lite kaotiskt, så det behövdes lite fler sätt att få omsättning bland figurerna. Samtidigt rotade jag vidare i vår gemensamma rollspelshistoria och hittade en massa intressanta ansikten.

Men det skulle gärna behövas något mer. Lite av idén med figurerna var att de skulle kunna fungera i flera olika sammanhang. Så nu har vi konstruerat ett helt nytt spel, som använder de 60 gamla karaktärerna tillsammans med 20 nya. Sen tillkommer 57 kort för det nya spelet och troligen kommer det också att behövas mer regelkort, så i slutändan blir det en lika stor kortlek till.

Alla nya figurer är inte färdiga än, men testversioner av de nya spelkorten är utskrivna, så nu ska det testas intensivt under sommaren.

avdank_tärning

Lämna ett svar