Äntligen är gänget komplett

Jag köper få Transformers numera, och färre lär det bli eftersom nästa film ser ut att slå alla rekord i värdelös plast. Men häromdagen anlände en som verkligen har saknats i samlingen: Skids. Han hade huvudrollen i en av de första serietidningarna jag fick, även om han sedan mer eller mindre försvann. Dessutom introducerades han samtidigt som Tracks, Grapple, Hoist och min favorit Smokescreen, så jag har försökt samla ihop det här teamet i deras olika reinkarnationer.

Men det var inte enkelt. 1985-figurerna är inte lika kultiga som de första klassikerna och brukar i bästa fall dyka upp i senare serier eller som ommålade versioner av mer kända figurer. Smokescreen har fördelen av att vara ”brorsa” med Prowl som dök upp snabbt. Grapple dök upp sent omsider som omgjord version av Inferno. Tracks hade fördelen att kunna konstrueras som en variant av Wheeljack. Men både Hoist och Skids är så pass osexiga (ursprungligen en bärgningsbil och en liten familjevan) och relativt obskyra att de har taskiga odds.

Fast i höst släpptes Hoist och Trailbreaker äntligen i två varianter av samma modell, precis som de ska vara, och de är helt okej förutom att de är alldeles för små. Skids höll däremot på att glida mig ur händerna. Han släpptes innan jul i liten skala, men verkar ha fallit bort ur sortimentet. Hasbros vägar äro outgrundliga och ibland försvinner populära figurer av affärsskäl, som att de har börjat trappa upp inför filmen. Och Skids är populär, eftersom han har fått en större roll i den nya serien.

Så jag vågade inte ta risken längre, utan beställde en dyr, begagnad version från Kanada. Och jag förstår hypen. Det finns en felkonstruktion som gör att hans höfter knappt går att röra, men det är lätt åtgärdat. Och sen är det här en rätt strålande figur med tonvis med detaljer och ännu fler vapen (vilket är ironiskt eftersom Skids ursprungligen var en hippie). Jag hade möjligen önskat mig en mörkare färgton mer som originalet, men det är skönt att kunna färdigställa det här lilla gänget åtminstone.

skids01

Lämna ett svar