Äntligen ett livstecken från Singstar

Playstation 4-versionen av Singstar var tämligen dödfödd sedan premiären. Det gick att flytta över kanske en fjärdedel av de gamla låtarna, det släpptes några nya, och sen nada. Jag utgick nästan från att Sony ville ta död på spelet i all tysthet. Men nu har det kommit både en del nya låtar och ett omgjort interface, och framför allt en himla massa fler av de gamla låtarna är nu tillgängliga igen.

Nytt för spelet är att party mode är tillbaka, vilket gör spelet betydligt mer komplett än den usla varianten som fanns tidigare. Det finns också massvis med olika filter för att hantera sin låtlista, inklusive ett smidigt sätt att se vilka låtar man äger men saknar, direkt från låtlistan utan att behöva rota i Singstore (hade jag upptäckt det INNAN jag rotade i Singstore i en timme hade det också varit trevligt). Interfacet är också polerat och även om låtvolymen fortfarande är lite låg, så har de där otroligt störande och högljudda ljudeffekterna efter låtarna försvunnit.

Det har inte riktigt fått tillbaka alla funktioner och jag saknar fortfarande en massa låtar, framför allt de flesta på svenska. Men det är ett steg i rätt riktning. Får vi bara hoppas att det inte dröjer ett år till nästa uppdatering så kanske Singstar kan bli relevant igen?

Lämna ett svar