Är detta Marvel vs Capcom Infinite-lineupen?

Ryce på NeoGAF hävdar att detta blir figurerna som kommer att vara med i Marvel vs Capcom Infinite:

Arthur
Chris
Chun-Li
Dante
Firebrand
Jedah
Monster Hunter
Morrigan
Nemesis
Ryu
Spencer
Strider Hiryu
X

Ant-Man
Captain America
Captain Marvel
Doctor Strange
Gamora
Hawkeye
Hulk
Iron Man
Nova
Rocket/Groot
Spider-Man
Thanos
Thor
Ultron

En Capcom-figur saknas och sex DLC-figurer är också planerade, inklusive Venom och Sigma. Och … ja, till att börja med är jag inget jättefan av serien. Jag ägnade bara en kort stund åt Marvel vs Capcom på Dreamcast förrän jag sålde det för att bekosta något roligt. Marvel vs Capcom 2 spelade jag länge, men så var det också det enda egentliga påkostade 2D-fightingspelet fram till Third Strike. Marvel vs Capcom 3 och Ultimate spelade jag i sammanlagt kanske fem timmar.

Det enda intresse serien har för mig är i karaktärerna och att se udda och roliga inhopp. Och herregud vad de har misslyckats med det denna gång. På Capcom-sidan har man beållit en del roliga nykomlingar från trean men dumpat Amaterasu, Haggar, Viewtiful Joe, Phoenix Wright och Frank, och i gengäld har vi Nemesis och Firebrand, två egentligen menlösa monster. Jag förstår inte alls varför Spencer fortfarande är kvar eftersom Bionic Commando är själva definitionen av dött. Att (Mega Man) X äntligen fick komma med var väl på tiden, men istället förlorar vi Zero och Tron. Monster Hunter är väl per definition en icke-karaktär. Den enda som överhuvudtaget är lite kul är Jedah, men jag har svårt att se hur hans slentriansjälvmord ska porträtteras i ett modernt spel.

Och så har vi Marvel-sidan, där de inte ens låtsas längre. Marvels totala utrensning av allt de inte själva kan göra filmer har slutligen drabbat den här serien, och klassiska favoriter som Wolverine, Storm, Magneto och Doom lyser med sin frånvaro. Istället är det helt och hållet MCU-huvudpersonerna plus Nova med några undantag men också några märkliga frånvaror. Var är exempelvis Black Panther? Det är också extremt tydligt hur litet utbudet är när inte ens huvudteamen får plats. Och var är Bucky, Falcon eller Black Widow? Överhuvudtaget, för att citera en godtycklig drängpackad idiot: ”öjjj, var är brudarna”? Med utrensningen av Darkstalkers och X-Men framför allt, så försvann nästan varenda kvinnlig karaktär. Felicia, Hsien-Ko, Tron, Trish, Jill, Amaterasu och Viper, samt Phoenix, She-Hulk, Storm och X-23 försvann, medan de enda nykomlingarna är Gamora och Captain Marvel.

Nej, det här duger inte för ett versus-spel. Det kanske är orimligt att någonsin vänta sig 56 figurer igen, men Capcom fick så mycket skit för Street Fighter 5 som det här spelet nätt och jämnt tangerar i nuvarande skick. Och ett spel där man spelar två mot två (de har till och med skalat ner där) behöver fler att välja på för att det inte ska bli spegelmatcher hela tiden. Jag är inte intresserad i alla fall. Inte som det ser ut.

Det här inlägget postades i PC, Playstation 4, Spel, Xbox One och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 svar till Är detta Marvel vs Capcom Infinite-lineupen?

 1. Leorio skriver:

  Äsch, var är Princess Devilotte de Deathsatan IX?!

 2. Erik Malm skriver:

  Publicerades inte den här läckan redan för ett par veckor sedan? Hur som helst håller jag med dig om det mesta. Fler figurer behövs i ett tag-spel (UMvC3 hade 50, så åtminstone 35-40), och de nya gem- och free tag-systemen ser snarare ut att likrikta karaktärerna än att diversifiera dem. Dessutom är spelet fult.

  Ur Capcomligan är Ryu, Chun-Li, X, Dante och Jedah de enda jag skulle säga förtjänar sina platser. Morrigan och Strider känns uttjatade. Arthur, Chris och till och med Nemesis var kul i trean, men skulle gärna få bytas ut. Spencer och i synnerhet Firebrand var trista från dag ett. Monster Hunter… blech.

  Marvelstyrkan är… ospännande. Om de nu måste utgå från filmuniversumet (jag har inte sett en Marvelfilm sedan X-Men 3 2006) så hade jag gärna sett tolkningar av Black Widow, Black Panther och Star-Lord, liksom Daisy Johnson/Quake eller Yo-Yo Rodriguez/Slingshot från Agents of S.H.I.E.L.D. och Colleen Wing från Iron Fist. (Och det har inte det ringaste att göra med att Quake och Wing spelas av söta Chloe Bennett och Jessica Henwick. Jag lovar.)

  Skall dock bli kul att jämföra MvC:I och Injustice 2 när vi ses.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.