Arc System Works nyskapar nästa generation

Det är uppfriskande med utvecklare som inte harvar på i samma bekanta spår. Naughty Dog bytte ju som bekant från Crash till Jak till Uncharted, och jag hoppas verkligen att de får möjlighet att göra något nytt den här gången också, utan att behöva förlita sig på en etablerad serie.

Arc System Works meddelar i alla fall att de kommer att göra en helt ny serie till Playstation 4, efter att ha ägnat sig åt Guilty Gear X (plus licenserna Fist of the North Star och Sengoku Basara) till Playstation 2 och Blazblue (plus Persona) till Playstation 3. Spännande, helt klart, för hur mycket jag än gillar Baiken och Taokaka så är deras serier lite för omständliga för vanliga dödliga att sätta sig in i. Jag skulle uppskatta ett spel med lite lugnare tempo, mer distinkta attacker och mindre luftkombinationer över hela skärmen plus tre subsystem per figur att hålla koll på. Lite mer Garou, lite mindre Marvel vs Capcom.

Blazblue: Continuum Shift

1 tanke kring ”Arc System Works nyskapar nästa generation

  1. Erik Malm

    Just ArcSys borde nog fortsätta att slipa på det de kan bäst (minns det simplare/semi-old school Battle Fantasia och det ”nedtonade” Sengoku Basara X, där ”space race”- och ”wall street”-infinites ofta var enda vägen till medelgod skada).

    Testa som sagt Persona när det kommer (10/5?); det har autocombos och relativt få attacker per karaktär (men för få attackknappar – varenda knappkombination upptas av en relativt grundläggande teknik).

    Men nog saknar man träffkänslan i Garou, SF2/SF3 och Fighter’s History Dynamite….

Lämna ett svar