Arkadsticka nummer två

Det kanske var onödigt, egentligen. När Virtua Fighter 5 släpptes köpte jag en Hori Real Arcade Pro 3 till Playstation 3, innan jag ens hade själva konsolen. Men jag kände att jag ville spela det på riktigt från början, till skillnad från när jag började spela Virtua Fighter 4 med pad och sedan fick lära om mig.

Nu är Virtua Fighter 5: Final Showdown snart här och den gamla stickan finns förstås kvar (det kommer den även att göra efter ett atomkrig, rejäl pjäs det där), men jag är lite less på att spela med kompisarna och behöva förklara om kontrollerna varje gång när de skiftar mellan sticka och pad. Dessutom är det ju onekligen enklare att spela på sticka, med tre knappar och inget annat. Inga obskyra kombinationsknappar utan bara tre att hålla koll på. Att skaka sig ur en stun är också betydligt smidigare på sticka.

Därför slog jag till när Webhallen hade Hori Real Arcade Pro 3 SA till ett överkomligt pris. Överkomligt i de här sammanhangen är 1200 kronor, men så är det också en sticka byggd av de finaste komponenterna och med smarta finesser som ett fack att linda in sladden i (för man spelar inte med arkadsticka trådlöst, det förtar liksom poängen med att ha bästa möjliga precision om man sedan har några extra millisekunder trådlös lagg på det). Där finns ju också fördelen att man faktiskt kan öppna den som ett arkadkabinett och byta ut enskilda knappar om de har nötts ut.

Sen kan man ju också hoppas på att USB-standarden håller kvar minst en konsolgeneration till, så är jag beredd med stickor även till Playstation 4. Den enda anledningen att jag inte längre använder min tank till Namco-sticka från Playstation 1 är ju faktiskt att kontakten inte längre passar… och att den är aningen för liten.

Lämna ett svar