Artorias of the Abyss buggar sönder på Playstation 3

Idag tänkte jag spela Dark Souls i stereo igen. Tanken var att hoppa in i Artorias of the Abyss-expansionen med två befintliga figurer och röja så långt vi hann. Det gick sådär. Inte för att det var några problem att komma dit, men på sistone verkar Playstation 3-versionen ha blivit mer och mer buggig. Så fort man kommer in i de nya områdena börjar specialeffekter (magi, eld, dimportaler och markeringar för loot) att falla bort lite slumpmässigt. Ibland flimrar de till, ibland flimrar det konstant. Det gör det svårt att hitta loot som man inte redan vet vart den finns, och framför allt är det himla svårt att undvika magiattacker som man inte ser.

Det spekuleras att problemet uppstår för att det finns för många på rankinglistan på Playstation 3. I så fall är risken stor att det förr eller senare börjar hända på Xbox 360 och PC också, för spelet är ju tämligen identiskt även vad gäller buggar i alla versioner. Uppenbarligen fanns inte problemet från start.

Frågan är ju vad From Software tänker göra åt det, för så här får det inte se ut. Som sagt är expansionen i övrigt fullständigt genial.

Lämna ett svar