Att blåsa 89000 dollar på mobilspel

En chef för ett bibliotek i USA har precis dömts för att ha förskingrat 89000 dollar. Men inte för att köpa en lyxbil eller muta älskarinnan. Nej, han använde pengarna, som skulle ha använts till driften av biblioteket, för att köpa presentkort som han sedan använde för att köpa tillgångar i Game of War (ni vet, det där gamla usla mobilspelet som såldes med Kate Upton-reklam en gång i tiden).

Och det intressanta här är väl egentligen inte personen eller domen, utan det faktum att Machine Zone gladeligen tar emot över en halv miljon kronor från en individuell användare. Liksom, det är inte ett överanvändande som får dem att ifrågasätta något och kanske utreda oegentligheter. Nej, du kan enkelt bränna alla dessa pengar på låtsasprylar som bara finns tillgängliga tills det där spelet slutligen dör ut.

Det är förstås inte allt. Bara genom en snabbkoll på spelets Wikipedia-artikel finns exempel på en tonåring som brände 41000 dollar av mammas pengar, och ännu en förskingrare som spenderade EN MILJON DOLLAR. EN JÄVLA MILJON. Det är inte konstigt att de har råd med Kate och Mariah Carey (ja, den Mariah Carey) som reklampelare.

Om något borde vara olagligt så är det att driva ett spel som går ut på att bränna pengar för att attackera andra spelare och förstöra de grejerna som DE har bränt pengar på, så att de måste bränna mer pengar. Men det är bara min åsikt, och jag är inte president över världen. Än.

1 tanke kring ”Att blåsa 89000 dollar på mobilspel

Lämna ett svar