Bethesda på E3 2018

Jag såg inte konferensen men Bethesda hade en lång rad nyheter. Ett nytt Doom och ett nytt Rage är väl intressant för vissa, men jag står nog över. Det kommer också ett nytt Wolfenstein, DLC till Prey och lite sånt.

En oväntad nyhet var däremot The Elder Scrolls: Blades. Det här spelet är ett mer strömlinjeformat äventyr som ändå inkluderar både dungeon crawling och stadsbesök. Den huvudsakliga poängen är att det släpps till alla tänkbara format, inklusive mobiler. Nu kommer inte min uråldriga Z5 Compact kunna köra det, men både konsoler och PC får vara med, troligen Switch också, och även VR-formaten. Visserligen har jag redan Skyrim VR, men en annan upplevelse kan vara spännande. Ett litet aber bara. Spelet är free to play, och när stadsdelen av spelet inkluderar byggande så finns det VÄLDIGT stor risk att det innebär grindande av material som allra helst ska köpas för dyra kristaller som förstås kostar riktiga pengar. Det är väl möjligen något som kan få mig att låta bli det, men annars verkar det extremt påkostat.

Men inte nog med det. Elder Scrolls VI är ÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄNTLIGEN bekräftat. Men förutom namnet visades ingenting upp och det är garanterat ett spel för nästa generation, som nu helt plötsligt börjar kännas angelägen. Lika lite berättades om Starfield, som verkar bli ett realistiskt science fiction-spel, som också ska vara ett ensamrollspel. Att Bethesda inte bara satsar på ett utan två spel av den kalibern känns lovande.

Lämna ett svar