Blandad kompott på The Game Awards

The Game Awards växer sig än större som årlig spelhappening och börjar vara ett pålitligt ställe för nya utannonseringar. Även i år var det många nyheter, men det som jag hade hoppats på mest uteblev.

* Mortal Kombat 11 är ännu mer detaljerat än förut och troligen ännu grisigare. Totalt ointressant. Kommer oväntat nog även till Switch.
* The Outer Worlds av Obsidian är ett sci-fi-rollspel med lite Bioshock-estetik. Kan vara en lämplig ersättare för Fallout.
* Dragon Age: The Dread Wolf Rises utannonserades av Bioware men är flera år bort. Om det skulle vara en återgång till det taktiska upplägget i ettan skulle jag vara intresserad.
* Crash Team Racing: Nitro Fueled kommer till alla tänkbara format.
* inte ett spel, men Joker från Persona 5 kommer som första DLC till Super Smash Bros Ultimate. Med tanke på att Persona är en renodlad Playstation-serie var det rätt oväntat. Persona 5 till Switch kanske?
* Marvel Ultimate Alliance 3 kommer exklusivt till Switch och inkluderar bland annat Guardians of the Galaxy. Den här serien har varit frånvarande praktiskt taget hela tiden medan Marvel-filmerna gjort sina framsteg, så det borde kunna bli en jättesuccé nu.
* Far Cry New Dawn, gäsp.
* en massa indiespel som varit på gång till olika format har hastigt och lustigt blivit exklusiva till Epics nya onlinebutik. Suck. Ett helt nytt sådant är det isometriska äventyret Hades från Supergiant Games (Bastion och Transistor).
* Scavengers, någon sorts PVP/survival-grejs. Gäsp.
* det spontant mest lovande spelet i mina ögon är dock The Pathless av teamet bakom Abzu. Det var ju ett estetiskt tjusigt och tekniskt kompetent spel som bara behövde lite mer nytänkande. The Pathless har en grym design och intressant upplägg med väldigt snabba förflyttningar. Vi får se hur det funkar.

Men inget Metroid Prime 4 som det hade ryktats om. Trots en hel del Switch-nyheter kändes det därför som en ganska menlös tillställning för Nintendos del.

1 tanke kring ”Blandad kompott på The Game Awards

  1. Erik Malm

    Mortal Kombat XI och 18-årsgräns på nya Samurai Shodown p.g.a. ”blood and dismemberment”! Nästa års fightinghelgtema är spikat!

    På det ämnet så hittade jag i dag den här pastischen på folkvisan ”Och jungfrun/flickan hon går i dansen/ringen”, som jag hörde i fem-sexårsåldern. I många år var jag osäker på om det jag hört var en parodi eller en mindre ”sanerad” variant, där djuren som äter upp flickans lemmar även skulle kunna tolkas som sexuella predatorer.

    https://www.youtube.com/watch?v=0TnyM-6qTLE&t=1s

Lämna ett svar