Blandade spelnyheter idag

Det händer mycket idag av intresse:

* Star Ocean 5: Integrity & Faithlessness är under utveckling av Tri-Ace och kommer att släppas av Square-Enix till Playstation 3 och Playstation 4. Det var en väldigt oväntad nyhet med tanke på att Tri-Ace nyligen köptes upp av ett mobilspelsföretag. Men kanske är det någon med ambitioner för traditionella spel. Kul i alla fall, även om jag inte egentligen har engagerat mig i serien sedan del två.

* Mortal Kombat X har DLC som låter dig utföra fatalities med två knappar istället för en komplex rörelse. Kanske ännu mer tragikomiskt är det faktum att det är engångsanvändningar som du köper i set om 5 eller 30 stycken. En dåre och hans pengar, och allt det där, och fatalities är ju inte en nödvändighet utan bara en extragrej efter själva striden, men nog känns det ohyggligt sniket. Det bör dock påpekas att det går att låsa upp såna här gratisfatalities genom spelets gång också. Själv väntar jag nog med det här spelet tills det kommer DLC som tar bort allt urfånigt pubertalt övervåld.

* Shadow of the Beast lever och visas upp på ett pressevent idag. Det ser ut att vara ett sidscrollande actionspel med miljöer som påminner om Roger Deans klassiska artwork. Kan de bara klämma in liknande musik (i någon sorts pseudo-orientalisk stil) och renovera den stela spelkänslan så kan det bli jättebra.

* Guitar Hero Live avslöjades i förtid av franska Le Monde, som berättar att spelet kommer att ha ett förstapersonsläge och att man kommer att ha gitarrer med sex vita och svarta knappar i två rader. Det låter lite mer realistiskt än originalet men också svårt att greppa hur det ska fungera. Det skulle dock inte skada om upplägget skiljer sig från Rock Band den här gången, även om det kommer att innebära att instrumenten inte är kompatibla.

Uppdatering: Första trailern släpptes precis, och det är märkligt. Det kommer mycket riktigt att vara i förstapersonsperspektiv i ”Live”-läget med en inspelad publik, men man kommer också att kunna spela till musikvideor som i Singstar. Väldigt märkligt. Jag vet inte om läsbarheten blir bättre av svarta och vita markörer på greppbrädan heller.

Lämna ett svar