Blandade Transformers-känslor

New York Comic Con 2019 är på gång och det innebär förstås mer leksaker. Hasbro har visat några av sina nyheter och en glad överraskning (förutom att den läckte häromveckan) är Grapple. Den här udda typen tillhör ett av mina favoritgäng och fick förstås en Masterpiece-version häromåret, och för många år sedan även en nytolkning som var rätt kreativ. Men numera ska ju allt återskapas nästan precis som det var förut, och Grapple är därmed en nästan exakt uppdatering av sitt original. Det gäller också Optimus Prime, som här försöker vara så lik G1-versionen det bara går, inklusive gula ögon och silverdetaljer. Båda är lockande, men jag har klarat mig rätt länge nu med bara Powermaster Optimus i hyllan.

En nyhet som däremot irriterar mig ordentligt är att den kommande nyversionen av Seacons, de sex rosa/turkosa sjömonstren som tillsammans bildar Piranacon, verkar bli komplicerad att få tag på. Det var ursprungligen en uppsättning exklusiva utgåvor från Takara, men Hasbro skulle leverera den i USA och flera importsajter lovade beställningsmöjligheter för oss som inte bor i varken USA eller Japan. Nu verkar Hasbro ha dragit tillbaka den till att enbart säljas på Hasbro Pulse, som, förstås, inte är tillgängligt utanför USA. Vad som händer med min beställning via en annan sajt återstår att se.

Visst kan man förstå att läget är lite speciellt för en uppsättning figurer som överhuvudtaget inte tillhör de etablerade klassikerna och att de överhuvudtaget kommer är fan service när det är som bäst. Men måste de krångla till det så? De enda som gynnas av det är lurendrejarna på Ebay som givetvis dreglar åt den här nyheten eftersom jag och andra desperata fans kommer att behöva betala rövarpriser för ett komplett set.

Efter en positiv och en negativ nyhet, låt oss ta en neutral sådan. Den gigantiska Unicron-figuren som Hasbro försöker crowdfunda (!) har fortfarande ungefär tusen beställningar för lite med mindre än en vecka kvar. Jag skulle inte gråta om den inte blir av. Transformers-fans behöver lära sig att inte få saker. Vilket bevisas av att vuxna män skriker hejvilt över att den senaste av typ tusen Optimusar har gula ögon istället för blåa ögon som de såg att Optimus hade i sin tv-serie för 35 år sedan och aldrig tänker acceptera några alternativ till.

tf_grapple_op

Lämna ett svar