Bloodstained försenas till 2019

Ack. Det var på tal om att IGA skulle utannonsera ett releasedatum för Bloodstained: Ritual of the Night snart. Och så blev det, men inte som vi ville. Bloodstained kommer nämligen inte att släppas förrän 2019, fyra år efter Kickstartern. Anledningen sägs vara att man behöver mer tid efter all feedback från E3-testet. Samtidigt meddelas också att Vita-versionen är inställd, vilket var helt väntat. Lite synd om man uttryckligen ville ha spelet där, men det är egentligen väldigt orimligt att vänta sig nya Vita-spel under nästa år (med undantag för spel som Hardcore då) då Sony själva lagt ner konsolen utanför Japan. Jag tror inte att den hade kunnat göra spelet rättvisa ändå.

Men surt att det dröjer ytterligare och det ger nog IGA:s kritiker vatten på kvarn. Rent formellt tror jag bara att det försenades från våren 2017 till ”någon gång 2018”, men det känns som att spelet har varit på gång i evigheter. Fast de flesta spel tar ju så här lång tid, det är bara att normalt får vi aldrig veta något förrän de är max ett år bort.

En ljusglimt är i alla fall att det inte är någon brist på Metroidvania-spel just nu. Dead Cells, Chasm, Death’s Gambit och Guacamelee 2 har ju allihop egna tolkningar på konceptet. Men det är kanske det som är problemet. Räcker det med ”bara” ett klassiskt Castlevania-doftande spel numera?

Lämna ett svar