Början på en ny Era

Jag måste säga att jag är förvånad. Förvånad att det gick så snabbt. För en vecka sedan kollapsade NeoGAF. Det tog fyra dagar, sen fanns ett nytt forum, med en ny logga, nya ägare, nya moderatorer och en ny filosofi. Efter den rekordsnabba konstruktionen började det skickas ut exklusiva inbjudningar via de Discord-grupper som hade bildats, och i torsdags var jag inne igen. Ytterligare en dag senare började öppna registreringar, enligt samma princip som tidigare. Efter ungefär ett dygn hade 7000 medlemmar hittat tillbaka. Nu är siffran 19367 och stigande. Alla större diskussioner har öppnats upp igen. De flesta framstående medlemmarna är på plats. ResetEra är ett faktum.

resetera_logo

Jag är också förvånad över hur smidig övergången har varit. Stämningen är väldigt avslappnad, vilket väl delvis kan bero på att alla försöker vara extra försiktiga till en början. Men det är också förvånande att forumet har fungerat klockrent sedan dag ett. Med tanke på NeoGAF:s inställning och många fiender hade jag väntat mig att trollen skulle attackera i mängder. Men tydligen så fungerar både modereringen och servrarna perfekt.

Det är förstås fortfarande tidigt att sia, men det känns som att större delen av communityt har hängt på. Vågar man vara positiv? Jag hoppas det.

Lämna ett svar