Capcoms förbisedda frontfigurer

Med tanke på att Capcom precis har skjutit ner alla rimliga förhoppningar om ett nytt Darkstalkers är det märkligt att det nya Project X Zone är fullkomligt nerlusat med figurerna. Jag har bara hunnit spela en timme eller så, men redan har jag hunnit med Demitri, Morrigan, Hsien-Ko, Lord Raptor, Q-Bee och Jedah. Att jämföras med två figurer ur Resident Evil, fyra ur Street Fighter, tre ur Virtua Fighter, tre ur Tekken, och så lite annat löst folk. Uppenbarligen passar det utmärkt att skylta med dem, men ett eget spel? Pah!

Å andra sidan innehåller Project X Zone också massvis av representation från Valkyria Chronicles, Sakura Wars och andra kommersiellt stendöda serier. Det är som om Sega och Capcom verkligen vill vrida om kniven. Hade Konami varit med på den här festen hade hela deras representation bestått av Suikoden.

Annars gillar jag det hittills. Fantastiska 2D-sprites och tonvis med attacker gör att det innehåller nog med pixelös för ett helt fightingspel. Däremot tror jag att det snabbt kommer att bli enformigt. Dock, som fan service betraktat är detta genialt. Jag tycker möjligen att de hade kunnat dra ner på den andra sortens fan service. Den där huvudpersonen, Mii… eh.

Lämna ett svar