Castlevania-samling bekräftad

Så blev den utannonserad, den samling som det hade ryktats om ett litet tag. Det blir mycket riktigt Castlevania Requiem: Symphony of the Night & Rondo of Blood. Kommer att kosta runt 200 kr och släpps den 26 oktober, lagom till nästa säsong av Netflix-serien. Och det är väl okej till en början. Frågan är vilka versioner det faktiskt handlar om. Det hävdas att det är originalen som är emulerade, men tittar man på screenshots på Konamis sajt så ser Symphony of the Night ut att ha samma teckensnitt i dialogerna som PSP-konverteringen (PS1-versionen har längre avstånd mellan bokstäverna). En snabbkoll på den superkorta trailern säger ingenting, eftersom de sektionerna är helt identiska. Fördelen med PSP-versionen är att Maria är spelbar och att dialogen är begriplig. Nackdelen med den versionen är att dialogen är begriplig.

Förutom troféer så verkar det hur som helst vara minimala skillnader, och bara det faktum att jag på kort varsel kunde dra fram tre av de gamla versionerna för att jämföra visar ju att jag knappast behöver köpa spelet igen. Att jag såg skillnad på teckensnitten tyder dock på att jag är tillräckligt galen för att köpa Symphony of the Night ännu en gång …

Lite märkligt är det dock att det bara kommer till Playstation 4. Det vore ju rimligt med en Switch-version när Richter (och Simon) är på väg till Smash Bros, men om det här verkligen är en PSP-konvertering så ville nog Konami bara lägga ner minsta möjliga energi på samlingen, snarare än att skriva nya emulatorer. Man kan ju tycka att Castlevania förtjänar mer än minsta möjliga energi, men det är ju också Konami vi pratar om.

Lämna ett svar