Cloud i Smash Bros

Så, uppenbarligen är Cloud (från Final Fantasy VII, för er som levt under en sten sedan 1995) med i Super Smash Bros numera. Det … var oväntat. Men kul. Nu spelar jag inte Smash Bros längre, men jag måste definitivt övertala någon Wii U-ägare att skaffa honom. För det verkar vara en väldigt trogen tolkning komplett med Buster Sword (förstås), Limit Breaks och både originalkostymen och den från Advent Children. Jag spelar oftast Link men Cloud är ju faktiskt betydligt coolare.

Man kan däremot fråga sig vad som motiverar att ha med honom, förutom att han är superpopulär. Förutom någon enstaka blandtitel som Theatrhythm så har han aldrig synts på ett Nintendo-format, och det är inte särskilt sannolikt att han är på väg till något annat spel. Det är ännu märkligare än när Snake och Pacman dök upp, för de fanns i alla fall där en gång i tiden. Nåja, det är i alla fall intressant att se att kritiken är betydligt mildare än när exempelvis Big Daddy dök upp i Playstation All-Stars …

Om inte annat börjar Super Smash Bros att bli en av de mer sanslösa crossoverserierna någonsin, som om den inte redan var på god väg. Jag funderar på om det är dags att försöka uppdatera min Crossover Chart men snart börjar det vara smått oöverskådligt.

Lämna ett svar