Colors 3D är 3DS:ens killer-app

Oj oj oj oj. Vilken fullständig och total utskåpning. Jag kikade närmare på Colors 3D till 3DS, som faktiskt släpptes för bara tre dagar sedan i Europa, efter ett tips från Jim i min besvikelse över den bedrövliga gratis-appen Paint Park till Vita. Och jag tror att jag har hittat den definitiva anledningen att ha en 3DS, åtminstone om man gillar att rita. Colors 3D är den senaste versionen av ett program som först gjordes som hemmabygge till Nintendo DS och sedermera konverterades till Iphone. Den här senaste versionen utnyttjar 3D-funktionen i konsolen om man vill, men även helt bortsett från det är det ett rätt fullfjädrat ritprogram. Om Paint Park var ett nerskalat Microsoft Paint så är det här ett nerskalat Corel Painter, plus förstås det faktum att det är förbaskat mycket enklare att rita med en stylus än med fingret.

Det finns fem lager att jobba med, som även går att separera i 3D om man så vill. Det följer med ett gäng färdiga bilder som visar den här effekten på ett lysande sätt, men det beror helt på hur man ställer 3D-reglaget. Sen när bilden väl är klar går den att exportera i både 2D och 3D. Väldigt smidigt. Men jag går händelserna i förväg.

Med L kommer man åt en meny där man väljer pensel (solid, tonad, pensel eller sudd), färg och genomskinlighet. Det finns sedan menyer för att byta lager, tömma hela lager och lite mer sånt. Med snabbknappar medan man målar går det också att panorera runt, zooma och plocka upp färger på ett väldigt smidigt sätt. Det enda som möjligen är ett hinder är den låga upplösningen, men faktum är att Colors verkar rita med vektorer eftersom det sedan går att exportera bilden i högre upplösning. Att den här lilla maskinen klarar det är minst sagt imponerande.

Till råga på allt finns ett helt litet community på colorslive.com dit man kan ladda upp sina bilder, kolla andra och skicka in kommentarer direkt från 3DS:en, via ett smidigt gränssnitt. Både där och på browserversionen går det också att se bilderna ritas upp streck för streck, vilket bara är ytterligare en supercool finess. Att se proffsens bilder växa fram är superläckert, men det är även en skön känsla att se min egna bild ritas upp med snabbspolning.

Det här kommer jag att använda mer, helt klart. Jag gillar ju att sitta och skissa i tid och otid, och med det här slipper jag både suddrester i sängen och att släpa med mig hela datorn för att få klart bilderna. Begränsad upplösning möjligen, men i övrigt är detta helt och hållet perfekt. 60 kronor för Colors 3D är snudd på kriminellt billigt.

1 tanke kring ”Colors 3D är 3DS:ens killer-app

Lämna ett svar