Dagens namn: Rudolf och Ralf

Idag är det två lite ovanligare namn. Men i fightingspel finns onekligen en del att välja på. Rudolf Gartheimer hette en stadig karl i Power Instinct-uppföljaren Groove on Fight som förutom att vara företagsledare och slåss med järnklot iförd lädermask även hade ett förhållande med sin homosexuella sekreterare Damien. Ralf Jones i King of Fighters är mer normal. Ursprungligen kommer han och polaren Clark från Ikari Warriors, även om de hade andra namn på den tiden. Ralf är mest känd för sin superattack Galactica Phantom och har senare gjort gästspel i Metal Slug.

1 tanke kring ”Dagens namn: Rudolf och Ralf

  1. Erik Malm

    Ralf och Clark var namnen i den japanska versionen av IW (som i originalupplagan tydligen endast hette ”Ikari”). Jag kan emellertid inte svara på när deras efternamn Jones och Still (vilka har spekulerats vara referenser till Indiana Jones och Clark Kent aka Superman aka ”The Man of Steel”) tillkom.

    Varför de döptes om till Paul och Vince i lokaliseringen är en gåta (något som inte kan sägas om att ett senare SNK alster i samma genre – ”Guevara” med Che Guevara och Fidel Castro i huvudrollerna – i väst fick kallas ”Guerrilla War” och dras med två icke namngivna protagonister). :=)

    Vince Clarke är dessutom namnet på ena halvan av Erasure, men jag vet inte om de var tillräckligt stora vid denna tid för att rimligen ha kunnat inspirera SNKs översättare (och inte liknar Clarke en kommandosoldat heller) ^_^.

Lämna ett svar