Dags att köpa två favoriter

Jag har velat och funderat länge medan priset sakta men säkert har tickat uppåt. För några år sedan släppte Takara två rätt exklusiva och roliga utgåvor av två av tidernas mest klassiska Transformers: Soundwave och Blaster. De här två killarna var rivaler i den gamla serien och kom ursprungligen från Microchange-serien innan de adopterades in i Transformers. Båda förvandlades till ljudanläggningar, i Soundwaves fall en mikrokassett-freestyle och för Blaster en aningen större boombox, och båda kunde använda en rad kassetter som förvandlades till klassiska figurer som Ratbat, Laserbeak och Ravage. Men innan de blev Transformers fungerade de till och med som musikspelare, innan elektroniken plockades ut för att nå ett konsumentvänligt pris.

Därför är de här nya utgåvorna en liten hyllning till originalen. Soundwave är en fungerande om än rätt hemsk MP3-spelare och Blaster blir en USB-hub i form av en mini-laptop. Priset blev också högre än normalt så därför har jag inte haft tillfälle att slå till. Men idag satt jag och surfade på Ebay och Yahoo Japan och kollade på en massa saker som jag är småsugen på, tills jag insåg att ska jag ändå slösa pengar så ska jag göra det på något jag verkligen vill ha. Sagt och gjort så hittade jag en Hong Kong-säljare och shoppade loss. Lite dyrare än om jag hade nappat redan från start blev det, men det får gå.

Däremot hoppar jag nog över alla deras kompanjoner. Det finns hörlurar som förvandlas till Frenzy och Rumble, förvandlande USB-pinnar och datormöss. Nån måtta får det vara. Nu ser jag fram emot två ikoniska gestalter att ställa i hyllan… och gissa vem som kommer att passa perfekt för som USB-hubb för Rock Band!

Lämna ett svar