Dags för Dreadwind

Nu när Hasbro gräver djupt i karaktärsarkiven har turen kommit till Dreadwind att få en uppdatering. Han var ursprungligen en Powermaster och släpptes 1988, när Generation 1 började gå knaggligt. Han fick en hyfsad roll i serietidningen och var faktiskt en av de sista överlevande, och eftersom jag hade fått hans partner Darkwing tidigt såg jag sedermera till att skaffa även honom.

Dreadwind och Darkwing hade en extra finess förutom att vara Powermasters. De kunde även kombinera sina flygplansformer till Dreadwing, ett jätterymdskepp. Den här nya versionen behåller den funktionaliteten, men jag saknar Darkwing så det får vänta. I sin nuvarande form är Dreadwind en modifierad version av Aerialbots som släpptes i den första vågen av Combiner Wars. Eftersom jag aldrig köpte dem känns han lite nyare, men det märks att modellen är välanvänd och bitarna sitter inte ihop särskilt väl. Särskilt benen tenderar att glappa lite.

transformers_dreadwind01

Utöver det är det en rätt bra tolkning. Han har sitt typiska huvud och utblåsen på axlarna som sig bör, men att han saknar cockpiten som utgjorde hans torso gör att han inte blir riktigt lika perfekt som om han hade fått en egen, ny design. Vingarna på benen är också lite otympliga och gör att han tar upp mycket plats. Som Power of the Primes-figur har han också en gigantisk klump som kan bli en Combiner-hand, men hans Powermaster-kompanjon saknas.

transformers_dreadwind02

På det hela taget är Dreadwind i alla fall en okej nyversion och kombinationen med Darkwing kan kanske lyfta honom rejält. Det finns däremot ingen anledning att använda honom som vanlig Combiner-del: Dreadwind sysslar inte med sånt. Men jag är nöjd, och snart kan jag ersätta både originalet och min egenhändigt ombyggda version i hyllan med den nya duon.

Det här inlägget postades i Prylar, Transformers. Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.