Dags för svindyrt samlar-Marvel-Lego

Lego har ett par serier riktade mer eller mindre enbart till äldre samlare. Vi har modulhusen i Creator Expert-serien, vi har Architecture-byggnaderna, och så har vi Ultimate Collectors Series, UCS, där byggen på 2000+ delar för 2000+ kronor resulterar i fantastiska modeller, i huvudsak från Star Wars men även några enstaka Batman-modeller. Nu är det dags för det första UCS-bygget från Marvel.

Egentligen är det ganska dåligt om ikoniska fordon i Marvel-filmerna hittills. Därför var valet relativt enkelt. Det blir en UCS Helicarrier, i den moderniserade version som förekom i Captain America: The Winter Soldier, med repulsormotorer istället för propellrar. Helicarrier är som namnet antyder ett flygande hangarfartyg och en roligt bisarr idé i största allmänhet.

helicarrier

Som bygge … är den lite problematisk. Att försöka åstadkomma någon som helst verklig skala är förstås omöjligt, så den är i mikroskala gentemot figurerna. Tre pyttesmå Quinjets följer med, liksom en (fortfarande icke skalenlig) besättning bestående av nanofigurer. Vi har ju redan vanliga minifigurer och mikrofigurer (som oftast är spelpjäser i legospel). De här är ännu mindre och har tidigare använts till Oscar-statyetter och liknande.

Det följer också med fem reguljära figurer. Hawkeye, Captain America och Black Widow är samma som finns i kommande set, och inte så spännande. Nick Fury finns också sedan förut men det här är en ny filmtrogen version. Helt ny är dock Maria Hill, den första Lego-versionen av Cobey Smulders, fast hennes delar är inte direkt jättespännande.

Nästan exakt 3000 bitar innehåller det här bygget och det kommer att kosta 349 dollar, vilket lär motsvara närmare 4000 kr med den kurs som brukar gälla för stora set. Jag har svårt att se att det blir någon storsäljare. För de pengarna kan man få två modulhus eller ikoniska modeller som Death Star. Jag tycker inte heller att modellen är särskilt snygg. Hur som helst, 1 mars blir den tillgänglig, eller 17 februari om du är VIP-medlem hos Lego.

Lämna ett svar