Dare!

Nu i efterhand märker jag att jag skyfflade undan Masterpiece Hot Rod väldigt snabbt. Han förtjänar liksom mer, som den senaste i raden av fantastiskt välkonstruerade lyx-Transformers. Så jag ägnade kvällen åt att kolla upp ikoniska ögonblick ur filmen (den gamla) och damma av några andra gamla favoriter för en fotosession. Som en av den nya generationen Transformers var Hot Rod något helt annat än de gamla kantiga robotarna, på gott och ont. Men det ger honom onekligen en rätt skön personlighet och en slående design.

Det är också kul att se alla tillbehör. Då han kan förvandlas till en aningen äldre och längre Rodimus Prime finns förstås en Matrix på plats. Den är aningen mindre än den som följde med Masterpiece Optimus Prime, men däremot ryms den inte inuti Hot Rod. Där finns bara en liten miniatyr. Sen har han även några handledsverktyg från scener ur filmen som jag inte orkade fota. Han är också rejält beväpnad. Dels med sina armvapen men också med Hot Rod-leksakens ursprungliga två vapen, som sedan på ett komplext sätt smälter samman och blir Rodimus Primes jättegevär. Och som en bonus i den amerikanska utgåvan finns också Firebolt, Hot Rods gamla Targetmaster-polare som blir ett dubbelpipigt vapen. Det är faktiskt svårt att välja hur Hot Rod ska stå i hyllan, men omväxling förnöjer som sagt.

Jag har inte förvandlat honom. Det är lite för bökigt och dessutom skulle jag ögonblickligen förvandla honom tillbaka. Det förtar kanske tanken med Transformers en aning, men när det gäller en så här snygg (och dyr) pryl låter jag den gärna stanna kvar i den form som passar bäst.

Lämna ett svar