De första bakåtkompatibla på Xbox One

Major Nelson, Microsofts talesperson, har avslöjat de första 104 Xbox 360-spelen som kommer att vara spelbara på Xbox One. Det här var en stor del av anledningen till att jag slog till på den nya konsolen i somras, och det var spännande att se vilka titlar som kommit med från start, den 12 november.

Det finns i praktiken fyra kategorier: spel som är kompatibla som jag gärna spelar igen, spel som är kompatibla som jag redan har på PS3 men skulle kunna tänka mig att köpa på Xbox 360 för att spela igen, spel som inte är kompatibla och så en massa spel som jag inte bryr mig om.

Kompatibla jag äger:
Castle Crashers – ett spel som jag inte har rört på alldeles för länge
Crazy Taxi – bra, det här spelet bör aldrig försvinna från någons konsolutbud
Gears of War – väntat, lär dock inte spela det igen
Ikaruga – JA!
Mass Effect – visste vi redan, lär dock inte spela det igen
N+ – jag hade tänkt köpa N++, men varför när jag fortfarande har tusentals banor kvar i det här?
Shadow Complex – borde vara dags för en nyspelning igen, jag har glömt det mesta

Kompatibla jag möjligen vill köpa igen:
Beyond Good & Evil HD – jag spelade visserligen det här relativt nyligen på PS3, men det är trevligt att det finns tillgängligt
Mirror’s Edge – skulle göra det lite lättare att packa ihop PS3:an

Ej kompatibla jag saknar:
Akai Katana – min 360 har inte varit igång sedan jag köpte det, vore en trevlig anledning att sätta igång
Crackdown – uppvärmning inför nästa spel
Dark Souls – det finns inget bra sätt att spela Dark Souls på ett modernt format (PC är sönderhackat sedan länge), jag skulle gärna köpa det en tredje gång
Guardian Heroes – det blev aldrig av att jag köpte, men …
Prince of Persia Classic – 2008-versionen finns, inte originalet
Radiant Silvergun – jag vill spela klart det någon gång!
Rez HD – för guds skull
The Orange Box – lite Half-Life 2 skulle inte skada

På det hela taget en rätt hyfsad start. I praktiken är det ju väldigt få äldre titlar som jag verkligen vill kunna spela igen på ett smidigt sätt de kommande åren, men det är mer av en försäkring, att inte känna det som att spelen är inlåsta på ett format där jag knappt vågar sparka igång konsolen längre. En del fightingspel vore kanske trevligt men där saknar jag ändå arkadstickor för att göra det riktigt motiverat, annars vore exempelvis Virtua Fighter 5 och Garou önskvärda. Det gör det också lite tryggare att investera i spel framöver, om man kan räkna med att Microsoft fortsätter med det här.

Det här inlägget postades i Spel, Xbox 360, Xbox One och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.