Den digitala döden slår till igen

Jag missade totalt att Ultimate Marvel vs Capcom 3 slutade säljas till Vita, fast i det fallet klarade jag mig väl utan. Tyvärr missade jag också Marvel vs Capcom 2, som numera återigen är ett samlarobjekt som bara finns på Dreamcast, Playstation 2 och Xbox. Och nästa i ordningen är Marvel vs Capcom Origins (Marvel Superheroes och Marvel vs Capcom 1) som försvinner i dagarna. Jag hade inte tänkt köpa det och lär inte göra det nu heller, men om jag ångrar mig så är jag rökt.

Det är minst sagt ett jävla sätt. Nu när många spel är enbart digitala så hade man ju kunnat tro att slutsålda exemplar var ett minne blott, men icke då. Det är nästan värre. Vill jag ha tag på Panzer Dragoon Saga eller Moonstone eller Metal Slug AES så är det bara att gå ut på Ebay och punga ut med en rejäl slant. Vill jag om några år ha tag i, exempelvis, Duck Tales Remastered, så lär Disney-licensen ha gått ut och vips så är hela spelet inklusive den fantasiska remixade musiken borta för alltid. Och jag skulle inte vänta med att skaffa det en gång och snart återigen eftertrakade Dungeons & Dragons: Shadow Over Mystara. Alla spel kan försvinna men licenstitlar är mer riskabla än andra.

Och ibland är det ännu mer korkade anledningar än så. Ubisoft har nyligen släppt en ny version av Tetris, som för övrigt (eftersom det är Ubisoft vi pratar om) är totalt sönderbuggad. Men inte nog med det. Eftersom de nu har rättigheterna så har de sett till att äldre utgåvor av spelet inte längre får säljas. Så alla tidigare nerladdningsbara versioner, inklusive det ursprungliga Gameboy-spelet som släpptes ungefär när Ubisoft grundades, är antingen borta eller på väg att tas bort.

Spelsamlande är helt enkelt en utdöende konstart.

altered_deal

Det här inlägget postades i Spel och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.