Den nya Street Fighter-kämpen är Ken

De senaste dagarna har det visats upp två nya banor från Street Fighter V: en vattenfallsbana som ska utspela sig på Nya Zeeland (komplett med en skock får) och en i Brasilien. Samtidigt skulle Ono visa en ny karaktär, så det började direkt spekuleras om vi skulle få Blanka, Oro eller Sean eller kanske den omryktade nya ”Laura” som sägs vara från Brasilien. För att göra det hela ännu mer komplicerat så ”avslöjade” Siliconera, utifrån en tidigare läcka som är relativt pålitlig än så länge, att Alex, Urien, Karin och R.Mika ska vara med.

Så därför blev det lite av ett antiklimax när den nya karaktären är … Ken Masters. Men genast en del spänning också. Ken har, för första gången, bytt ut sin ordinarie gi-outfit, eller åtminstone modifierat den. Han har numera en tajt träningstop, har sin gi runt höften och har bytt frisyr. Han har också justerat sin stil. Även om han har shoryu, hado och tatsumaki som vanligt, så kan han springa och därmed modifiera attackerna, till exempel att tatsumaki går diagonalt. Generellt ska han vara mer aggressiv och sparkinriktad, något som är en ganska logisk riktning att ta honom.

Ken är en av mina eviga favoriter och även om det hade varit uppfriskande att inte ha honom med för en gångs skull så förstår jag att Capcom inte ville ta den risken. Och det här är som sagt den största grafiska och spelmässiga ändringen hittills, så det kan nog bli bra. Sen hintades också nästa figur som vi bara såg ansiktet på – en grovhuggen karl som inte riktigt gick att identifiera som någon återvändare. Kan det i så fall vara ”Rashid” eller ”Zen”?

1 tanke kring ”Den nya Street Fighter-kämpen är Ken

  1. Erik Malm

    SFV ger fortsatt intryck av ”a mixed bag”. Jag välkomnar de BlazBlue-doftande V-Skills (~Drive, unika subsystem) och V-Triggers (~Overdrive, unika poweruplägen – förhoppningsvis kan man comboa in i och ut ur dem), men är skeptisk till att vanliga attacker gör återhämtningsbar blockskada. (Två av mina minst omtyckta system i ett!) Dessutom önskar jag mig fler superattacker per karaktär (gärna valbara som i III/IV).

Lämna ett svar