Det är fest i min mun

Det är fredag och jag gjorde omvägen förbi den lokala Ica-handlaren. Fördelen med den här butiken är att de har ett delikatessutbud som saknas i de större butikerna, med en riktigt bra chark. Men framför allt har de Lindor på lösvikt!

För några år sedan (och kanske fortfarande?) fanns en uppsättning lyxigare lösviktsgodis där praliner och grejer där de här fantastiska chokladkulorna från Lindt ingick, men det här är någon specialiserad variant som har funnits ett tag nu. Ordentligt dyrt men så, så värt det. Vi pratar inte bara om de ordinarie röda kulorna som innehåller den ljuvligaste mjölkchoklad, och inte bara de härliga blå med mörk choklad. Nej, det finns också hasselnöt och kokos för den som gillar sånt, men framför allt Stracciatella (vit choklad med flisor av mörk) och en alldeles makalös vit choklad med jordgubbssmak.

Jag vet inte om det här är den finaste chokladen i världen, men av vad jag har smakat så är det definitivt den godaste. De är väl till för att långsamt avnjutas men det går definitivt inte för sig. Om jag intalar mig att en handfull åtminstone ska räcka för helgen så är det en lögn. De kommer att vara slut ikväll. Självbehärskning får jag utöva genom att inte åka och köpa dem. Men ikväll är det fest.

lindor

Lämna ett svar