Det japanska halvåret

Länge har Japan varit mer eller mindre irrelevant när det gäller konsolvärlden. Det känns som att alla spel tar evigheter på sig att släppas och väldigt många är besvikelser. Men nu har det förändrats, åtminstone ett tag. Det japanska halvåret pågår för fullt och det släpps en lång rad höjdare från landet långt borta.

29 november: Final Fantasy XV
7 december: The Last Guardian
20 januari: Gravity Rush 2
23 januari: Resident Evil 7
24 januari: Yakuza 0
8 februari: Nioh
24 februari: Berserk and the Band of the Hawk
3 mars: The Legend of Zelda: The Breath of the Wild
10 mars: Nier Automata
4 april: Persona 5
Andra kvartalet: Valkyria: Azure Revolution
Andra kvartalet: Tekken 7

Det är nästan som på den gamla goda tiden. Tyvärr är det inte den gamla goda tiden, och efter den här laddningen lär det dröja innan vi får se nästa respektive delar. Man kan ju också konstatera att med undantag för Nioh (och i viss mån The Last Guardian och Berserk) handlar det helt och hållet om uppföljare. Men det är betydligt bättre än att en massa spel överges för alltid.

japanskt_halvår

Själv köpte jag förstås The Last Guardian, och både Gravity Rush 2 och Yakuza 0 blir det nästa vecka. Längre fram är Nier och Persona självklara också. Vad gäller Valkyria, Nioh och Berserk är jag lite mer skeptisk och inväntar fler intryck. Lite ironiskt nog är det de riktigt gamla rävarna – Final Fantasy, Resident Evil, Zelda och Tekken – som jag inte är särskilt sugen på. Men det finns det desto fler som är, så ingen större skada skedd där.

1 tanke kring ”Det japanska halvåret

  1. Leorio

    Om spelen är lika underbara att spela som de verkar av de där bilderna är det tveklöst en vår för japanska spel.

    Zelda: BotW och Persona 5 är för övrigt bara de femte och sjätte spelen jag någonsin förhandsbokat, så det är goda tider nu.

Lämna ett svar