Det kan bli dyrt att se Avengers

Jag såg just om Iron Man 2, riktigt bra film det. Superhjältefilmer är ju ibland usla och ibland utmärkta, men uppföljare till superhjältefilmer har ännu sämre rykte. Men den här är genuint, riktigt bra. Mycket tack vare fantastisk rollbesättning, inte bara Robert Downey Jr själv (som, förstås, dominerar filmen på ett sätt som får Christian Bale att gråta). Nu när jag har sett den igen blir jag väldigt sugen på att se Avengers, även om jag lär vänta till bluray-utgåvan. Faktum är att när blurayen kommer så lär jag springa och köpa både den och hela Avengers-kvartetten. Bara för att Robert gör Tony Stark och Iron Man till en så intressant karaktär, någon jag egentligen inte hade brytt mig om tidigare.

Något annat jag skulle vilja köpa om jag hade råd är Hot Toys vansinniga samlarfigurer. Hot Toys är en kinesisk figurbyggarverkstad som främst jobbar i 1/6-skalan och skapar närmast fotorealistiska figurer fullpackade med detaljer och tillbehör. Förutom figurer som Bruce Lee, T800 och Jack Sparrow har de satsat hårt på Marvel-filmerna. Iron Man är förstås extra lämplig som samlarfigur eftersom han dels har en uppsättning olika rustningar (som man kan samla ihop allihop och sedan ställa upp i källaren precis som Tony Stark fast i en sjättedels skala) och dels eftersom polerade metallrustningar fortfarande är lite enklare att göra realistiska plastversioner av än människor.

Som om det inte räckte med 1/6-versioner av varenda Iron Man och hans glada kumpaner, så är den där figuren till vänster en supermegaultralyxig Iron Man i ungefär skala 1/2, om man räknar med att han borde vara två meter. Vi snackar alltså en dryga metern hög samlarpjäs som kostar bara snäppet mindre än en verklig, fungerande Iron Man-rustning (eller cirka 1700 dollar). Figuren till höger är den mer normala 1/6-versionen av War Machine som går loss på i sammanhanget hanterbara 240 dollar.

Men det är bara vad jag är sugen på nu. Hot Toys har redan täckt in större delen av Avengers (och diverse andra ansikten från de respektive filmerna), det är egentligen bara Hulk som saknas nu. Risken är att jag känner ett starkt behov av att springa ut och köpa en hel uppsättning av fotorealistiska plastfigurer för cirka 2000 kronor styck när jag har sett den filmen. Och folk säger att Transformers är en förtäckt leksaksreklamfilm…


Man har inte lyckats förrän det finns en exakt avbild av ens ansikte i plast.

2 tankar kring ”Det kan bli dyrt att se Avengers

  1. Fredrik

    Så fantastiska figurer! Samlar på dessa, men de är en aning dyra :) mannkan liksom inte köpa en i månaden.

  2. Pingback: Världens största Avengers-fan? Bevisa det! | The Bearded Nerd

Lämna ett svar