Disney lägger ner Infinity

Jag trodde att det gick hyfsat för Disney Infinity, med tanke på att det prånglas ut nya figurer för Disney, Marvel och Star Wars. Jag menar, hur kan man inte lyckas med de figurerna? Men tydligen går det inte tillräckligt bra för Disney, som nu lägger ner serien (och därmed påbörjar en galen rusch för att samla på sig figurer man saknar). I samma veva läggs Avalanche Software ner (INTE Avalanche Studios, teamet bakom Just Cause) och Disney avslutar också all konsolspelsutgivning. Framöver kommer man enbart att licensiera ut till andra utgivare, som till exempel när man låter Warner Bros göra Lego-spel av deras filmer eller när EA släpper Star Wars-titlar i massor.

På tal om det ska det bli intressant att se hur det här påverkar återstående toys-to-life-utvecklare. Lego Dimensions har väl gått hyfsat om inte spektakulärt, men åtminstone en andra säsong är på gång. Nu när inte Disney ger ut en konkurrent finns det stora möjligheter att ta över deras figurer till Dimensions istället – det finns ju redan stabila samarbeten kring själva Lego-figurerna. Det skulle kunna vara en väldig boost för Lego. Jag har inte följt Skylanders så det är svårt att säga hur det går där, men jag skulle också tro att om det fanns en allvarlig risk för genren skulle Activision vara de första att hoppa av (se: Guitar Hero). Nu får båda i alla fall en större del av kakan, men Skylanders har inget omedelbart att tjäna på att fler licenser blir tillgängliga.

Det är lite sorgligt att de återigen lämnar spelbranschen, men den här gången var det ingen välrenommerad studio i stil med Lucasarts som får stryka på foten. Och kanske kan det bli positivt till slut.

Det här inlägget postades i Prylar, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.