Earth Defense Force är koncentrerat vansinne

Earth Defense Force 4.1 är en Playstation 4-konvertering av Earth Defense Force 2025 som är den västerländska versionen av Playstation 3-spelet Earth Defense Force 4. Förvirrande? Det blir inte bättre av att spelet ser ut att ha gått vilse på vägen till Playstation 2. Earth Defense Force är tekniskt undermåligt, bjuder på tidernas sämsta röstskådespel, har seg kontroll och är packat med buggar (av alla de slag). Det är tv-spelens svar på B-film och … det lyckas faktiskt av just den anledningen.

earthdefenseforce4_01

Medan jag skrattar åt dåligt översatta arméklyschor och tragglar sig fram genom polygonfattiga sjok av fiendedelar inser jag dock att jag har riktigt kul. Miljöerna är förvisso som tagna rakt av från Grand Theft Auto III, men de är också fullt förstörbara och mitt raketgevär råkar ha oändligt med ammunition. Och nästan lika oändliga är horderna av gigantiska supermyror, jättespindlar, flygande tefat fyllda med vandrande mördarrobotar eller annat oknytt. Dynasty Warriors kan gå och lägga sig – det här spelet har fiendehorder som bara kan matchas av det där obskyra Playstation 2-spelet som på något sätt fick in 65000 fiender på skärmen. Allmän ödeläggelse är resultatet, och då spelar det mindre roll att bilduppdateringen ibland halkar ner i tonåren trots att grafiken doftar 2003.

earthdefenseforce4_02

Earth Defense Force låter dig besöka ett fiktivt (men ganska igenkännbart) Tokyo och kriga för mänskligheten så mycket du bara orkar, ensam, tillsammans med en kompis eller online (om du råkar hitta de tre andra människorna i världen som spelar det). Det kanske kan vara värt en slant?

Lämna ett svar