En andra Go Fest

Förra året deltog jag i Pokemon Go Fest lite av nyhetens behag. Och det var väl rätt lyckat, faktiskt.

Rapport från Pokemon Go Fest 2020

I år var upplägget liknande, men priset ”bara” 59 kronor den här gången. Första dagen skulle det bli letande i åtta timmar, uppdelat i entimmesblock med olika teman, och andra dagen skulle fokuseras på rädande, till skillnad från förra året då det även var Team Rocket-invasion kombinerat med färre räder.

Hela grejen med Go Fest är ju att spela extremt mycket under en kort tid och få tillfälle att samla på sig ovanliga Pokemon som man annars inte skulle få tag på. Annars är det ju inte så stor skillnad mot vanliga event, där en specifik uppsättning blir vanlig under en vecka, eller Community Day där en särskild Pokemon med en specialattack är extremt vanlig under sex timmar. Något betalar man ju ändå för. Så vad blev resultatet?

Inte så himla spektakulärt, måste jag säga. Under hela helgen hittade jag fyra shinies, varav jag hade Ekans och Larvitar förut och inte var särskilt sugen på Chimecho och Alomomola. Det var två varianter av den superobskyra Unown, men den ena fanns även förra året så den var knappast spännande. Båda dessa hade också extremt liten shiny-chans till skillnad från då. Sen fanns Throh och Chatot som i vanliga fall inte är tillgängliga här. Och så fanns en exklusiv serie uppdrag som ledde till några kostymerade Pikachu (som i princip är värdelösa) och den nya Meloetta som blir tillgänglig för andra om någon månad.

Utöver dem var det alltså specifika teman timme för timme, men de flesta var besvikelser. De två timmarna med djungeltema gav mig visserligen de sista Sewaddle jag behövde (plus alla Chatot), men var annars slöseri med tid. Ökentemat var helt värdelöst, då jag har en miljon Larvitar vid det här laget, men Throh dök upp där i alla fall. Under havstemat kunde jag avsluta de ganska ovanliga Frillish och Tynamo jag behövde. Grottemat var det enda som var aningen upphetsande, då det fanns Gible och Beldum (som båda visserligen haft communitydagar) och den extremt obskyra Deino. Av de cirka 30 Deino jag letade rätt på blev det förstås ingen shiny.

Hur blev det med rädandet på söndag då? Här var det i alla fall gott om gratispass för att kunna köra på distans, och med ordentligt blåsigt stannade jag inne nästan hela dagen. Men utan att ha haft tillgång till Discord hade jag inte fått tag på något. De fyra gym jag når hemifrån hade notoriskt usla räder mest hela tiden. Alla tidigare räder cirkulerade, och i slutändan blev det ändå en Zekrom, en Reshiram, två Giratina, en Palkia, en Dialga och tre Rayquaza. Visst, inte fy skam men ingen jag inte hade sedan förut. Och det största problemet var att det inte fanns något litet extra för att göra det mer attraktivt. Ingen större chans att få shinies, inga nya shinies och inga exklusiva moves.

Så hur kan vi bäst jämföra? Det jag vill ha är, i tur och ordning, nya Pokemon, användbara ovanliga Pokemon, Shadow-versioner och shinies av dem jag gillar.

2020:

Nya: Heatmor (region), Rotom, Victini

Användbara ovanliga: Litwick, Darumaka, Togetic, Gible (+Machop, Dratini, Chansey, Palkia, Dialga, Giratina-O)

Shadow: Articuno, Zapdos, Moltres och Mewtwo

Shiny: Machop och Gible

2021:

Nya: Throh (region), Chatot (region), Meloetta

Användbara ovanliga: Deino (+Gible, Dratini, Beldum, Larvitar, Reshiram, Zekrom, Rayquaza, Palkia, Dialga)

Shadow: inga


Shiny: inga

Så på det stora hela var det en rätt rejäl besvikelse. Jag pallrade mig ut och promenerade rätt långt, men det var väl den största behållningen. De fyra ovanliga sorterna förra året tillhör toppskiktet i sina respektive klasser, och Shadow Moltres och Shadow Mewtwo är monster. I år var det inget nytt som överhuvudtaget påverkar mitt framtida spel. I bästa fall kan en lite bättre Dialga kvala in sig på topp 50 av mina mest användbara. Nu återstår det ju att se om hemmaformatet för Go Fest finns kvar även nästa år, men de ska verkligen behöva lova något spektakulärt för att jag ska orka bry mig.

Lämna ett svar