En balrog-prototyp

En av världens stora orättvisor (nåja) är att Lego aldrig kom sig för att slutföra sin uppsättning Lord of the Rings-baserade set. Det har aldrig varit mer uppenbart än när vi fick grejer som Svarta Porten, ett godtyckligt piratskepp och en plojig scen i Vattnadal istället för nödvändiga grejer som Lavskägge, balrogen, Sauron, Eowyn och Faramir. Särskilt när det redan fanns designer för dem. I Travellers Tales-spelet fanns uppbyggda, detaljerade versioner gjorda i äkta virtuellt Lego. Redan då hyste jag planer på att försöka återskapa balrogen från spelet och några futtiga promobilder, men det var en väldigt kort scen, det var rätt mörkt och spelet var rätt lågupplöst.

Men lyckligtvis är balrogen tillbaka i Lego Dimensions, som är i högre upplösning, i solljus i scenen ifråga, och där man kan ta screenshots direkt från konsolen av hjärtans lust. Så när jag tog mig dit igår blev det en minst sagt långdragen strid medan jag frenetiskt knäppte bilder. Sen var det bara en fråga om att vrida och vända på allt och försöka lista ut hur det sitter ihop. För Travellers Tales fuskar inte. Allt i spelet går att bygga och sitter ihop. Om det är särskilt hållbart är en annan fråga. Om delarna överhuvudtaget existerar är en annan.

Men efter många långa funderingar tror jag att jag har fått ihop en hyfsad tolkning. Utvändigt åtminstone ser den ut som spelets version. Det som saknas helt är tygdelarna av vingarna – om balrogen hade släppts officiellt hade det varit specialtryckta bitar. Det får jag lösa på något sätt. En del bitar finns inte heller i svart eller genomskinligt, så det får jag fundera vidare på. Men här är i alla fall resultatet än så länge.

lego_balrog_prototype

2 tankar kring ”En balrog-prototyp

  1. Tom

    Spännande. Har tidigare försökt mig på att bygga Balrogen i LDD, men kom inte långt (antagligen delvis eftersom jag bara hade gryniga bilder från LEGO LOTR att tillgå)

    Skulle uppskatta om du lägger upp ldd-filen, annars betalar jag gärna lite för besväret. :)

Lämna ett svar