En Lego-trollkarl är aldrig sen…

Så har Lego Lord of the Rings-seten äntligen kommit till Östersund. Jag kikade ett tag på de större seten men allvarligt talat kan jag inte motivera ett köp på 900 kronor för att få en Lego-version av Boromir. Istället blev det ett av de billigare (med Lego- och Barnens Hus-mått mätt) seten, Gandalfs ankomst till Hobsala. I ett svep får man ju en bedårande plastversion av Gandalf Grå och den unge, oförstörde Frodo. Ingen Ring dock, men å andra sidan är Lego-versionen av Ringen rätt oproportionelig om man säger det då. Sagan om Halsringen, någon?

Hur som helst, trots det lilla formatet är det en relativt pysslig grej att bygga ihop, bestående av en hög smådelar. I vagnen finns också ett gäng fyrverkerier, en morot (trollkarlar måste ju också äta) och Gandalfs stav.

Resten av utbudet kommer jag alltså att hoppa över. Det jag hoppas på är att serien utvecklas och att vi får lite mer scener. Det ultimata vore förstås Gandalf mot Balrogen, det skulle jag lätt betala såna där typiska Lego-fantasisummor för. Men jag skulle också kunna tänka mig en Eowyn mot Häxmästaren, med eller utan mörkerbest (beroende på hur mycket pengar vi vill behöva slösa).

När jag ändå var där upptäckte jag också en annan licensversion, Kreos tolkningar av Transformers. Lego-liknande versioner av Optimus Prime och Bumblebee är ju förstås lockande men samma vansinnespriser gäller där. Skulle de däremot få in Prowl eller Shockwave så vete dock sjutton om jag inte skulle slå till.

Lämna ett svar