En man som älskar sitt jobb

Tokyo Toy Show pågår just nu och Takara är förstås på plats för att visa vad jag ska bränna pengar på det kommande halvåret. Deras designers (förmodar jag) gick igenom en massa (rätt ointressanta) figurer från Transformers Prime-serien, men sen drog de fram vad alla väntade på: de senaste Masterpiece-figurerna.

Sideswipe ser rätt läcker ut, men jag tror nog att jag hoppar över den. Lite väl liten, och det verkar onekligen som att Takara har tänkt satsa på fler av de gamla bilarna i samma storleksordning. I så fall måste jag fokusera på de jag verkligen vill ha, som Prowl, Jazz, Smokescreen och Tracks. De ska även göra Red Alert av samma design, fast med några förändringar för att göra dem distinkt olika.

Något som däremot blir ett absolut köp för mig och de flesta som någonsin gillat Transformers, är Soundwave. Herregud alltså. En rejäl figur som bokstavligen är ett mästerverk i varje aspekt. Och den där grejen med att ha en av sina kompanjoner i kassettform i sig har förbättrats ytterligare. Det är någon sorts mekanism som gör att man kan stoppa in tre kassetter (även de gamla) och sedan öppna luckan och plocka ut dem varpå nästa matas fram. Detta alltså i en plastfigur runt 20 cm hög. Sen innebär det ju också att Laserbeak (som ser magnifik ut) kommer att få sällskap av Rumble, Ravage och Buzzsaw, även dem i nygjorda superdetaljerade versioner. Nu ska jag bara springa och sälja min gamla Soundwave som inte längre fyller något större syfte…

Det är också kul att se Takara-killarna pyssla med sina skapelser. Från intervjuer och videor märks det tydligt hur kul de har när de får såna här saker att fungera i praktiken, och det märks också hur bra koll de har på sin publik. Kolla in bara, i den här skakiga videoupptagningen.

Lämna ett svar