En trave höjdarspel anlände

Idag kom posten med min andel av Arkadtorgets Japan-deal, färska från den uppåtstigande solens land. De luktar aningen radioaktivt men jag borde överleva. Spelen är fyra riktiga höjdare som jag kom över för sammanlagt cirka en tusenlapp, och riktigt rejäla bitar. MVS-kassetter är i praktiken samma titlar som hemkassetterna till Neo-Geo fast i enklare höljen och annorlunda kortkontakter. Man får inte de hysteriskt snygga omslagen men i gengäld är spelen ruskigt mycket billigare och så finns det en del titlar som överhuvudtaget inte existerar i hemmaformat.

Även om det är najs att ha spel i arkadformat tänker jag ändå vara lite sparsam i mina inköp. Därför hoppade jag över Garou: Mark of the Wolves, som jag ändå har i 97% perfekt Playstation 2-version för de gångerna jag vill spela det. Däremot köpte jag Last Blade 2, som jag aldrig fick tag i till hem-Neo Geo:n eftersom det är ohyggligt dyrt. 幕末浪漫第二幕 月華の剣士 ~月に咲く華、散りゆく花 som den fulla japanska titeln lyder (troligen den enda speltiteln i världen som innehåller en komplett haiku) är ett strålande fightingspel som jag aldrig riktigt fått lära känna närmare, det ska bli kul att göra det framöver. Ett annat ösigt spel är New Power Instinct: Matrimelee som jag också visserligen äger till Playstation 2 men det finns skillnader i versionerna och dessutom är det trevligt att äga originalet, ett av få kassettbaserade spel med komplett samplat soundtrack. Sen har vi Metal Slug X, som är ett av de bättre spelen i en bra serie och dessutom var rejält billigt, då gick det inte att tacka nej till. Slutligen Puzzle Bobble som faktiskt bara finns i arkadversion, även om det sedermera har konverterats till vartenda format i världen. Men jag gillar originalet bäst, då det fortfarande handlade om Bub och Bob.

Nu börjar det nog bli dags att beställa det där MVS-moderkortet så jag kan spela spelen också…

Det här inlägget postades i Retro, Spel och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *


*

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Meddela mig om nya kommentarer. Du kan också prenumerera utan att kommentera.