En uppdatering i senaste laget

Jag tog äntligen tag i det här med att uppdatera systemen bakom den här bloggen. Att använda WordPress är ju relativt smärtfritt, men samtidigt så innebär alla ändringar att något kan gå åt skogen. Men nu har jag i alla fall fräschat upp det… tror jag. Det krävdes lite piller med webbplatsinställningarna och det gick inte att få rätt PHP-version på en gång, utan jag fick gå en bit på vägen, sedan uppdatera WordPress, och sedan PHP igen.

Jag är inte riktigt överens med det nya gränssnittet, som visserligen har ett mer intuitivt system för att skriva texter men i gengäld saknar den där direkta HTML-kodningen som jag är van vid sedan förut. Så det kommer att ta ett tag att vänja sig vid.

Sen fick jag också passa på att uppdatera ett gäng tillägg, och tog bort några som inte var särskilt relevanta längre. Jag tror inte att någon någonsin har prenumererat på kommentarer, till exempel. Det återstår att se om något gick sönder på grund av detta.

Lämna ett svar