Ett litet steg mot framtiden

Xbox One kommer inte att ha några standardanslutningar förutom HDMI. Ingen RF, ingen AV, ingen scart och ingen komponent. För all kritik den får, så är det här faktiskt något jag applåderar.

Vi var fast i grynig analog-TV i fyrtio år. Nya standardkopplingar gjorde sitt bästa för att försämra signalen så lite som möjligt (RGB-scart på Amiga var ett himmelrike jämfört med RF på NES, och en klar bidragande orsak till att min ungdoms migrän gav med sig), men det var uppriktigt sagt en fråga om att polera dynga.

2006 köpte jag min första HDTV, 2011 min andra. Det är praktiskt taget omöjligt att köpa en tjock-TV idag, och en sexton gånger skarpare TV går på någon tusenlapp och uppåt.

Genom att helt enkelt stoppa tjock-TV:n slipper utvecklare oroa sig för oläsliga menyer eller onödiga PAL-konverteringar. Kanske blir det också fler spel som faktiskt siktar på 1080p när de vet vad konsumenten förväntar sig. Och genom att stryka alla andra kablar slipper vi också det tragikomiska med okunniga köpare som sitter och kisar på en HDTV matad med en gul AV-kabel.

Lämna ett svar