Ett smakprov på Project x Zone

Premiären är fortfarande en dryg månad bort, men nu finns ett demo på Project x Zone att ladda ner på 3DS. Och jag är rätt imponerad hittills. Det är i grunden en rak uppföljare till Namco x Capcom, men eftersom ingen minns det och eftersom Namco x Capcom x Sega vore aningen klumpigt, så är det nog en bra titel.

Stridssystemet är ett typiskt dragbaserat rutnätstaktikspel, men så fort man attackerar en fiende blir det stridsscener där man trycker in sina kombinationer och njuter av det resulterande kaoset. Formulan kommer från Super Robot Wars som var en jätte-crossover mellan diverse mechaserier, men det går precis lika bra med spelhjältar. Och det ryms lite taktik i det hela, där man måste välja hur man ska spendera sin kraft och placera enheterna så att de kan hjälpa varandra.

Fast allra mest är det fan service, och om demot representerar helheten kommer det att bli supermums. Ryu och Ken åtföljs (förstås) av Devilotte från Cyberbots, så följaktligen ackompanjeras deras hadoken och shoryureppa av jätteattacker från superroboten Blodia. Seriösa cowboyflickan Gemini Sunrise från det femte Sakura Wars-spelet har sällskap med klumpiga Erica Fontaine från Sakura Wars 3, och båda drämmer på rätt rejält med sina skjutvapen, men på sidlinjen har de Ulala som inte bara chu-chu-chuar sig fram genom fiendehorderna utan också kallar in både Opa-Opa och Space Harrier. Även Ogami och Sakura från de första Sakura Wars-spelen är med i det här demot, och när GekiTei-temat drar igång är det rejäl ståpäls. Det blir också ett par figurer från .Hack-spelen och Resonance of Fate, men där drar jag blankt så de är bara rätt trevliga figurer i allmänhet, och det är lite synd att det är Valkyria Chronicles 3 som representeras och inte originalet.

Jag vet inte om det färdiga spelet kommer att bjuda på någon fantastisk strategisk utmaning, men det kommer att vara en sann njutning för alla som har spelat några av Namcos, Capcoms eller Segas spel i någon större utsträckning. Och det kommer snart till Europa, till skillnad från både Sakura Wars och Valkyria Chronicles 3. Ibland har vi tur.

Lämna ett svar